طريقة عمل فطيرة الجلاش المحشو بالسجق تحضير صينية الجلاش بالنقانق

طريقة عمل فطيرة الجلاش المحشو بالسجق
طريقة عمل فطيرة الجلاش المحشو بالسجق تحضير صينية الجلاش بالنقانق
تحضير الجلاش بالنقانق بالخطوات عمل صنية الجلاش بالسجق



طريقة عمل فطائر السجق اوطهى فطيرة الجلاش المحشو بالسجق طهى نقدم لكي وصفة سهلة لعمل صينية السجق بالجلاش
الجلاش المحشو بالسجق
وقت التحضير 10 دقيقة
 وقت الطهي 30 دقيقة 
 تكفي لـ 5 شخص
المقادير :
فطيرة الجلاش المحشو بالسجق
 •1 لفة جلاش نوع جيد
•ربع كوب زيت عباد الشمس
•2كوب سجق شرقى يقطع قطع متوسطة
•كوب جبنة موتزريلا
•نصف كوب جبة بارميزان
• كوب مكعبات فلفل ألوان
 طريقة
طبخ فطيرة الجلاش المحشو بالسجق
 تحضير فطيرة الجلاش المحشو بالسجق 
تدهن صينية مستديرة بالزيت وتوضع ورقة من الجلاش فى الصينية على ان يكون نصفها خارج الصينيىة وتوضع ورقة اخرى بجانبها بنفس الشكل على ان يكون نصفها خارج الصينية ويرش قليل من الزيت على أوراق الجلاش وتكرر العلمية الى أن ينتهى مقدار الجلاش… يحمر السجق فى قليل من الزيت تحميرا خفيفا ثم يوضع السجق فى وعاء عميق ويقلب مع الجبن والفلفل ويعاد التتبيل اذا لزم الأمر ويصب المقدار فى صينية الجلاش ويغطى المقدار بأوراق الجلاش المتدلية من الصينية بعد دهنها بالزيت ويغطى الحشو تماما بالجلاش وتدخل فرن ساخن مسبقا على درجة حرارة 180 لمدة نصف ساعة او حتى تمام النضج… تستخرج الفطيرة من الفرن وتترك لتهدأ ثم تقطع وتقدم ساخنة او دافئة.


فطيرة الجلاش المحشو بالسجق

=================================

طريقة طبخ صنية الجلاش المحشو بالسجق
  المقادير: صنية الجلاش المحشو بالسجق
 1/2 كيلو جلاش 
 1/4 كيلو سجق بقرى كبير
  3 ثمرة فلفل رومى 
 ثمرة بصله مفرومه
 ثمرة طماطيه مفرومه  
عدد 2 بيضه  
كوب لبن  
مقدار ملح وفلفل وبهارات  
طريقة صنية الجلاش المحشو بالسجق
تحضير:صنية الجلاش المحشو بالسجق
 اول حاجه بناخد الحشو بنحطه كله على بعضه بس طبعا بنقطع السجق مش بنحطه
صحيح كده ونحطه فى حله على النار مع ملعقه سمنه وشويه ملح صغيرين
لان السجق يبقى فيه ملح ناخد بالنا ونعصجها زى اللحمه بالظبط
الطبخ: بعد كده بنجيب صينيه ندهنا سمن ونفرد نص مقدار الجلاش ونحط الحشو
ونحط نص الجلاش التانى عليه
ونكون مجهزين البيضتين ونضربهم على كوبايه اللبن ونطح شويه ملح وفلفل
وبهارات ومعلقه سمن نضربهم ونسقى بيها الجلاش بعد ما نكون قطعناه
وندخلها الفرن ونروح بقى نعمل سلطه التونه ومقاديرها مش محتاجه
شرح هى هتشرح نفسها طبعا اللى فى الكوبايه ده خل على زيت وشويه ملح
وده بقى شكل الجلاش بعد ما طلع من الفرن

 بالهنا فطيرة الجلاش المحشو بالسجق مطبخ حوريات