طريقة عمل الفتة السوريه تحضير فتة الشاورما الشامية بالخطوات

طريقه تحضير الفته السورية طريقة عمل الفتة السوريه تحضير فتة الشاورما الشامية بالخطوات والطعم رائع قبل كدة طريقة عمل الفتة السورى باللحم او بالدجاج بطريقة لذيذة تعالو نشوف فتة الشاورما السوريه 
 


نقدم الى كل عاشقات فن الطبخ طريقة جديدة لعمل الفتة فى مصر والكل يفضل اكلة جديدة خاصة مع عيد الاضحى المبارك واليوم معانا طريقة عمل الفتة السورى باللحم مثل طريقة الدجاج وكل عام وانتم بخير بمناسبة العيد الكبير 
 (ممكن تستخدمى فراخ او لحم) 
انا استخدمت فراخ
المقادير : لعمل الفته السوريه

نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة ( او لحمه )
حبة طماطم
حبة فلفل أخضر
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
 عيش شامى ونقطعه مكعبات
كوب خل أبيض (أو ما يغطى الفراخ)
الارز بسمتى او ( مصرى عادى ، ابيض مستوى) الأرز المطبوخ
ملح وفلفل اسود
ملعقة من السمن
المقادير لعمل صلصة الفته مثل طريقة الثومية
علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
تتبيلة الفراخ او اللحمه
فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل .. وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية .. ونصفيها كويس من الخل
ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية
او للحمه ممكن نزود مياه حتى يتم النضج
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر
ونضيفهم على فتة الشاورما اول ( الفراخ او اللحمه ) ما تستوى
ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار
الصلصة الفته السوريه
نفس طريقة الثومية

علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية
 بالطريقة العادية نعمل الارز او بإضافة الكارى
وأجهز طبق الفتة
أول حاجة العيش
أول حاجة العيش الشامى المحمر
وبعدين الأرز
وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية ..
وأرشها على الفتة رايح جاى


وبالهنا الفتة السوريه فتة الشاورما مطبخ حوريات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق