طريقة عمل الروبيان بالكارى تحضير الارز بالجمبرى والكارى

طريقة عمل الجمبرى بالكارى الروبيان بالكارى تحضير الارز بالجمبرى والكارى
طريقة عمل روبيان بالكاري اليكى 


كيفية تحضير روبيان بالكاري اشهي الاكلات  جمبرى بالكارى يقدم الجمبرى بالكارى ساخنا مع الارز و السلطات الشهية  فوائد الجمبري و القيمة الغذائية للجمبري مع الكارى رائعة ولذيذة الطعم
مدة التحضير 10 دقيقة
مدة الطهو 20 دقيقة
المكونات لعمل الجمبرى بالكارى
1 كغ روبيان ( الجمبرى )
1 حبة بصل مقطعه بشكل أجنحة
1 حبة كوسا
1 كوب فطر
1 ملعقة كبيرة جوز هند منقوع
2 حبة مكعب ماجي
1 ملعقة كبيرة مسحوق الكاري
1 حبة قشر ليمونة
1 حبة فلفل أخضر حار
1/2 ملعقة صغيرة ملح

طريقة عمل الجمبرى بالكارى
تحضير الربيان بالكارى
يُتبل الروبيان جيداً من بعد التنظيف بالفلفل وزيت الزيتون ويسلق بالبخار لمدة 5 دقائق، ثم يوضع جانباً.
يُقلى البصل في زيت ويقلب حتى يصبح لونه ذهبياً.
يُاضف إلى البصل الكوسا والفطر وقشر الليمون ومطعب ماجي ويحرك الخليط حتى ينضج بعد 10 دقائق على نار هادئة.
يُضاف جوز الهند المنقوع إلى الخليط ويُحرك، ثم يُضاف الكاري حتى يتجانس.
يوضع في صحن التقديم الأرز، حيث يُقلب في الصحن ثم يوضع جانباً الروبيان المسلوق على البخار وفوقه خليط الخضار والكاري ويقدم ساخناً
 وبالهنا 


================================
الجمبري بالكاري مع الأرز


الأرز بالجمبري والكاري
 هنعمل طبق مميّز ولذيذ جدا لكل عشّاق الجمبري، جرّبوه وابعتوا قولوا لنا رأيكم فيه
طبق الأرز بالجمبري والكاري
المقادير:
الأرز بالجمبري والكاري 
كوب أرز بسمتي
½ كيلو جمبري كبير
ملعقة كبيرة زيت 
بصلة كبيرة مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ثمرة جزر مقطّعة مكعبات صغيرة
2 ملعقة صغيرة كاري
فصّين ثوم مفرومين
ملح وفلفل
½ كوب أوراق ريحان أخضر (للتزيين)

الطريقة :
الأرز بالجمبري والكاري
تحضير الرز بالجمبرى والكارى
 1- قشّري الجمبري ونظّفيه كويس، وتبّليه بالملح والفلفل.
2- سخّني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة، وشوّحي فيها البصل والجزر وقلّبيهم لمدة من 6 : 8 دقائق لغاية ما البصل والجزر يستووا وتحسّي إن الجزر بقى طري.
3- بعد كده ضيفي عليهم الثوم والكاري، واستمرّي في تقلبيهم مع بعض على النار لمدة دقيقتين.
4- بعد كده ضيفي الأرز ومعاه كوب ونصف ميه ونصف ملعقة صغيرة ملح ونصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، وقلّبي الخليط لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قلّلي درجة الحرارة وغطّي الطاسة كويس، وسيبي الأرز على نار هادية لمدة 15 دقيقة.
5- بعد كده ارفعي الغطاء من على الأرز، واغرسي فيه الجمبري، وغطّي الطاسة مرة تانية، وسيبيهم على النار لمدة 4 : 5 دقائق، أو لغاية ما تحسّي إن الجمبري استوى، وبعد كده اغرفي الأرز في أطباق التقديم، وزيّنيه بأوراق الريحان الأخضر..


 وبالهنا والشفا. طريقة عمل الربيان بالارز والكارى الجمبرى بالكارى مطبخ حوريات