طريقة تحضير الجلاش بالفراخ صينية الجلاش بالخطوات

طريقة عمل جلاش بالدجاج

صنية جلاش بالفراخ
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
 نقدم لكم  طريقه عمل الجلاش بالدجاج وهو يعتبر من اشهى الاكلات المصريه اللذيذه والسهله واليكم طريقه عمل صينيه جلاش  بالفراخ سهله وبسيطه جدا 
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير:
صنية جلاش بالفراخ
 ثمرة فلفل احمر رومى كبيرة
ثمرة فلفل اصفر رومى كبيرة
ثمرة فلفل اخضر رومى كبيرة
2 ثمرة بصل كبيرة مفرومة
3/4 كيلو فراخ مفرومة او متقطعة صغير
ملح / فلفل / بهارات / كارى  

الصنف : اطباق رئيسية, اكلات جديدة, المطبخ,
تحضير:  صنية جلاش بالفراخ
طريقة عمل  صنية جلاش بالفراخ
 نحط حلة على النار نضع فيها زبدة و زيت
ثم نضع البصل و نشوحه
ثم نضع الفلفل الالوان و نشوحهم
ثم نضع الفراخ و نقلب
و نقلب لحد ما تستوى و ميتها تنشف و نحطلها الملح و الفلفل و البهارات و الكارى
و دة شكلها بعد ما خلصت
بعد كدة نسيح الزبدة و نحط معاها شوية زيت بعد كدة نحضر الجلاش و الزبدة
نجيب صينية ندهنها زبدة و نحط 1/2 كمية الجلاش و ندهن بين كل طبقة زبدة
بعد كدة نحط الحشو
و نحط باقى الجلاش و ندهن بين كل طبقة زبدة
بعد كدة نقطعه مربعات
بعد كدة نحط بيضة فى كباية و نملى بقيتها لبن
بعد كدة نحطهم فى طبق و نحط عليهم رشة ملح و فلفل اسمر
الطبخ:
صنية جلاش بالفراخ
 بعد كدة نحطهم على صينية الجلاش و ندخلها الفرن