طريقة طبخ السمان المحشى رز بالخطوات سهله

طريقة عمل السمان المحشي رز
طبخ السمان المحشى بالارز بالخطوات

 السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اليوم طريقه سهله وبسيطه لعمل السمان ويعتبر السمان من الاكلات الخفيفه المفيده لجسم  نقدم لكم طرقه سهله وبسيطه لعمل السمان في المنزل  
السمان المحشى : اطباق رئيسية, اكلات جديدة,

 السمان المحشى
الكمية تكفي: 3 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: 
عدد 6 طائر سمان 

ثمرة بصل 
مقدار سمن 
مقدار زبدة 
مقدار ارز ( 2 كوب رز) تقريبن
مقدار ورق لورا 
مقدار حبهان 
مقدار ملح وفلفل
طريقة عمل السمان المحشى

تحضير:  
نغسل السمان وننقعه فى خل وملح ودقيق
  الطبخ:السمان 

حنجيب بصلة متوسطة مبشورة مع معلقة سمنة على زبدة ونشوحهم على النار
لو تحبوا تحطوا كبد وقوانص حطوهم دلوقت يخدوا تشويحه مع البصل قبل ما نحط الرز نكون غاسلين الرز ونقعينه رز قبل النقع لو حتحطوا كبد وقوانص 
ونشوح الرز كويس مع البصلة
نحشى السمان بس طبعا مش نملاه اوى علشان الرز يتمدد
وانا بحشى فى التجويف اللى بين الورك والصدر
ونقفله كويس وبربطه بالخيط
بعد كده حنحط ميا فى الحلة مع بصلتين متوسطين وفلفل اسود وفصين حبهان وورق لوروا
ونسيب الميا تغلى مع البصل ساعة الا ربع لما يبقى شكلها كده وده لان السمان مش بياخد وقت فى السوا
شوربته مش بتبقى حلوة فانا بغلى الميا مع البصلة كده علشان الشوربة تطلع حلوة
نحط بقى السمان ولما يغلى كويس نوطى النار عليه خالص ونسيبه يستوى هو بياخد ساعة الا ربع لساعة
بعد ما يستوى حنحمره فى سمن بلدى مع زيت
 وبالهنا 
ملحوظة
فى فالسوبر ماركة فى اكياس الشوى سهله ورائعة الاستخدام ممكن تسهل عليكى بعد الحشو السمان بيدخل الكيس ويدخل الفرن وهى بتقوم بعمل السلق والتحمير
بس بنسوى الرز نصف تسويه