طريقة طبخ كفتة الارز بالصور اكلات مصرية

طريقة عمل كفتة الارز بالصلصة بالصور
 
طريقة تحضيرالكفتة بالارز بالصلصة بطريقة المصرية
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمه الله وبركاته من أشهر الأكلات المصري النهارده انشاء الله جيبالكم طريقه عمل كفته الارز الشهية فنجدها الطبق الأول على المائدة في المناسبات والعزائم واليوم هاقدم ليكم الكفتة بالصلصة بالخطوات اتمنه تعجبكم كفتة الصلصة المصرية
مقادير : لعمل الكفتة
المكونات:
1 كيلو لحمه حمراء ( كيلو اللحمة علية كيلو رز و نص كيلو اللحمة علية نص كيلو رز)

1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد )
2 بصله كبيره
5 فصوص ثوم
3 قرون شطه

كسبره خضراء (حوالي ربطتين)+ملح+ فلفل + زعتر + شطه+ قرفه +بهار+كمون 
+كسبره ناشفه
تصنيف طبق كفتة الرز بالصلصة : اكلات مصرية ، طريقة طبخ اكلات بالخطوات

الطريقه:عمل الكفتة
نغسل الارز كويس وننقعه نصف ساعه ثم نصفيه كويس ونخلط الارز مع اللحمه والبصل والكسبره الخضراء والشطه الخضراء وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.

 
وبعد ذلك ندهن ايدينا زيت خفيف ونصبع الكفته
 ونقلي الكفته في الزيت ونتركها تبرد تماما ثم نضعها في أكياس في الفريزر لحين الاستخدام.
طريقه الصلصه: للكفتة
 


نشوح توم مفروم في شويه زيت ومعاهم ورقتين لوري ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل وكمون ولما تتسبك ( نضيف بطاطس مكعبات) حسب الرغبة ونضيف الكفته 
 
ونسيبهم يستوا.وتقدم وبالهنا
وممكن تقدم معاه رز بالشعريه وسلطه خضرا