طريقة عمل الدجاج المقرمش على طريقة كنتاكي مع سر الخلطه

طريقة عمل وصفة الدجاج المقرمش على طريقة كنتاكي 

افضل طريقة عمل خلطة دجاج كنتاكى المقرمش طريقة دجاج 

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اسمحولى اقدم لكى اليوم طبق مختلف تماما يعشقه الكبار والصغار وطعمه مميز جدا ولذيذ وهو كيفيه عمل دجاج الكنتاكى في البيت
سوف تتعرفين علي عده اسرار تجعل الدجاج جميل ومقرمش احلي من الجاهز اللي بره نحب نتعرف اولا علي الاسرار التى تجعل الكنتاكى ناجح

 اولا : يجب غسل الفراج جيدا قبل الاستعمال وتصفيها من الميه كويس علشان تتشرب التتبيله .
المقادير :
( التتبيلة) لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي

 زيت ( بتطري الدجاج)
مياة بصله او 4 فصوص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وغسلها كويس
وانا بعمل شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم او على الاقل ساعتين لة مستعجله



خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
وده طبعاً من خلال الطرق الكتيير اللي جربتها
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه بقسماط ابداً
تصنيف طبق دجاج كنتاكى : طبخ اكلات رئسية ، اكلات جديدة بالخطوات ،

الخلطة السرية هي :
السر الثانى : دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
 

 ذى كده خشن شويه
وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر
ويقلب مع بعض كويس
والبهارات اللي مع خلطة التغليف الفيجيتار كمان من ضمن الأسرار
ونقلبهم مع بعض
ونكسر ع الدجاج بيضة وشوية لبن ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة
ونقلبهم مع بعض
 
والسر الثالث
: هو لازم تحطي الدجاج بعد مطلع من الخلطة ف الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه ف الفريزر نصف ساعه عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك ف الزيت ثم يحمر ف زيت غزير انا صراحة قليته ف القلاية 
ملحوظه طبعا دى احسن من بره بكتير لان الزيت اولا بيبقي نضيف ثانيا مضمونه اكثر من بره وممكن تقدميها بجانب السلاطات والمايونيز او الكاتشب وتعتبر من الوجبات التى يعشقها الاطفال جربيها مش هتندمى وان شاء الله هتعجبكوا