طريقة طبخ شوربة الكوارع وفتة الكوارع بالتفصيل خطوه بخطوه

طريقة عمل شوربة الكوارع وفته الكوارع المصرية خطوة بخطوة

طريقة طبخ الفته الكوارع او المقادم على الطريقة المصرية

 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
اسمحولى ان اقدم ليكم اليوم وبمناسبة العيد الاضحى المبارك طريقة شوربة الكوارع مع فتة الكوارع بالخل والثوم روعة طريقة عمل الكوارع بالفته والصلصه وخلطته شوربتها المميزه

مقادير عمل الكوارع وشوربة الكوارع المصرية 
شوربة الكوارع(مقادم):
•فرد كوارع ( كندوس او بتلو )  مخلية ويفضل البتلو لسهولة تسويتها.
•جزر - كرفس - كرات .
•ربع معلقة جنزبيل و 3 حبات حبهان و مستكة .
•فلفل اسود حب .
•ملح .
•ورق لورا .
•بصل .
•بهارات.
•جوز الطيب ( حسب الرغبة )
• طماطم بيوريه.
 طريقة عمل الكوارع وشوربة الكوارع المصرية بالتفاصيل 

•نغلى كمية من الماء لم تغلى الماء نضيف.
•نضيف الى الماء ورق اللورا و الفلفل الاسود , الجنزبيل و جوز الطيب و البصل و الجزر والكرفس والاعشاب ونتركهم لمدة 3 دقائق .
•يتم فتح الكوارع من ناحية المفاصل بسكين قوى.
•يتم وضع الكوارع فى الماء والتوابل
تترك على النار حوالي من ساعتين إلى ثلاثة ساعات حسب الحجم الكوارع
•يتم اخراج الكوارع و نخليها من العضم.
• نقوم بتقطيع الكوارع الى اجزاء صغيرة . بحيث يمكن إستخدام أجزاء صغيرة منها فى فتة الكوارع.
تصنف طبق الكوارع مع فتة الكوارع : تعليم الطبخ بالخطوات ، اكلات مصرية
تعالو نجهز الفته

المقادير لعمل فتة الكوارع
 2كوب ارز ابيض مستوى( نغسل الرز معلقة سمن ثم نضيف الرز والماء مثل مقادير الرز 2كوب ماء مغلى ملح وبعد مايتشرب نهدى النار عليه حتى ياستوى )
نصف كيلو طماطم مضروب فى الخلط 
خل + ثوم + سمن + عيش مقطع صغير
تحضير عيش الفتة المحمص
نحمص العيش البلدي المقطع مع ملعقة سمنه بلدي و2 فص ثوم مهروس تتحمص إما على النار أو في الفرن
طريقة عمل صلصة الفتة
وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقة سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفة كسبره ناعمة

حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقة خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورة حوالي  حتى تتسبك

طريقة طبخ فتة الكوارع
ناخد 2 ملعقة من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبها وبعدين نضيف شوربه الكوارع
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطة حتى يتشرب العيش من الشربة
ونغطى طبق الفته بالأرز الأبيض
وباقي الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الأرز

الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
في 2 ملعقة سمنه بلدي
 
•يمكن وضع الكوارع على الفتة او فى اطباق على حسبة الرغبة .






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق