طريقة تحضير هريسة الشطة بالفلفل الاحمر بالخطوات

 طريقة تحضير هريسة الفلفل الاحمر


 طريقة عمل هريسة الشطة الحاره


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
 اسمحولى اقدم اليوم لمحبى الشطة طريقة هريسه الشطة مع الثوم بصراحة انا استعنت بعمل الشطة بتلات وصفات من النت.واخدت من كل وصفة شئ وعملت بالاخر وصفتي الخاصة بتخلى البرطمان فى الثلاجة وطلعت وقت الحاجه ليها استخدامات كتير للبيحب الاكل حار او مشطشط
المقادير:لعمل الهريسة

كليو فلفل احمر حار
 نص كيلو فليفلة حمراء (الرومى )
 ملعقة بهار جاهز مشكل (اختياري) 
10 فصوص ثوم مدقوق ناعم ( او اكثر حسب الرغبة )
12 ملعقة كبيرة خل
كوب زيت 
 ملعقتان كبيرتان صلصة طماطم
165 جرام ملح طعام
 زيت للتعبئة

تصنيف طبق هريسة الفلفل : مقبلات ، اكلات مصريه ، تعليم فن الطبخ ،
طريقة تحضير هريسة الفلفل الاحمر
نغسل الفلفل جيدا بالماء ومن ثم نصفيه وننشفه جيدا من الماء
نقوم بتنظيف البذر  نقطعه ( ممكن تعمليه بالبذر فى ناس ماتشيل البذر ) ونضعه 

 
بمحضرة الطعام ونغلقها عليه ونشغلها مرة تلف عليه
 ومن ثم نضيف الملح ونغلقها مرة اخري ونفرمه مرة اخري
 من ثم نضيف الثوم المدقوق والبهار والصلصة وزيت والخل
 ونتركهم بالمحضرة يفرم جيدا حتي يصل للقوام المرغوب
 نحضر برطمان زجاجية وننشفها جيدا من الماء ونضع ملعقة كبيرة من زيت  في أرضية كل مرطبان
 من ثم نقوم بتعبئة الشطة فيه ونضع فوقه زيت تقريبا ملعقة صغيرة لكل واحد ونقوم باحكام اغلاق البرطمان عليه جيدا
 كمية المقادير تعمل 3 برطمانات حجم كل واحد 500 جرام
 ونحفظه في الثلاجة
 بامكانكم اكله فوراً مع ليمون وزيت زيتون وخبز محمص
وبالهنا مطبخ حوريات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق