طريقة عمل الخبز الشامي بدون فرن فى المنزل

طريقة عمل الخبز الشامي في البيت العيش بالخطوات مع الصور

 تحضير العيش الشامى فى المنزل بالخطوات الخبز الشامى

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
 اسمحولى اقدم لكم الخبز الشامي والعيش السورى قررت اخبز فى البيت وكان سهل جداا يكون الطعم رائع وخاصة لو من عمل ايدك تاكل الخبز سندوتشات او غموذ طريقة الخبز العيش الشامى بالخطوات اليكى المكونات

المقادير: لعمل خبز شامى
3 أكواب دقيق ابيض
1 كوب وربع ماء دافي للعجن
2 ملعقة طعام سكر
1ملعقة طعام ملح

 3 ملعقة طعام خميره فوريه
(( انا ضاعفت الكميه )) حسب عدد افراد الاسرة بس اول مرة ماضعفى الكمية

طريقة العجينة : لعمل العيش او الخبز الشامى

ينخل الدقيق جيدا ويوضع في وعاء عميق ثم اضيفي الملح والسكر والخميره ويحرك جيدا

بعدين نحضر الماء الدافي متوسط (لابارده ولا حارة )
وضيفي نص مقدار المي للدقيق ونبدأ عمليه العجن ونضيف المقدار المتبقي من الماء على دفعات وبهدوء
ملاحظه مهمة : لخبز العيش الشامى
يجب مراعاة اختلاف نوع الدقيق من بلد لاخر ممكن توخذي كل مقدار الماء الي انا ذكرته وتحتاجي للمزيد او ممكن ما توخذ العجينه كل المقدار المطلوب يعني حسب نوع الدقيق.
تحضير الخبز الشامي في البيت
اعجني حتى تحصلي على عجينه ملساء وناعمه غيره ملتصقه باليد ..
طبعا غطي العجينة عشان تخمر ولفيها بغطا تحتاج ساعه الى ساعه ونص

بعد ما تخمر العجينة قطعي العجينة كور صغيرة شويه عشان ترتاح و حجمها يتضاعف شويه

وبعدين تفريدهم بسمك نص سم حطيهم على قطعه قماش او شرشرف كبيرمرشوش عليه شويه طحين حطي بعديها شرشف قطني فوق العجين المفرود وشرشف تاني ( يفضل يكون فوتر )

 

واتركيه نص ساعه عشان حجمها يتضاعف وترتاح كويس
بس ياريت ما تفتحتي عليه قبل نص ساعه واتاكدي انه مغطى كويس ومفيش تيار هوائي
هذه المرحله مهمة جدااالنجاح الخبز ويكون مرتفع لانه لو برد مش حيتنفخ ويعطيكي طبقتين زي ما احنا عاوزين

 
الخَبز:انا خبزته على الطنجرة الكهربائيه يعني بدون فررن
بعد مرور نص ساعه جيبي رغيف بالهداوة وغطي باقي الارغفه لحد ما يجي دورها 

وتخبزيها وحطيه على الطنجرة الكهربائيه بعد ما تكوني حميتيها طبعا
حطي رغيف العجين من فوق بالاول
نلاحظ انه صار ينتفخ من الجوانب بعد مرور نص دقيقه
بعدها بنزله في داخل الطنجرة عشان يكمل سوا ويتحمر..


وتكرري هذه الخطوة لحد ما تخلصي كل الكميه ..

ملاحظات مهمة :
1_ممكن وضع الخبز على صاج وخبزه داخل الفرن على شرط ان يكون حار جدا

2_ لو بالفرن في حال مفيش طنجرة كهربائيه عندك
يوضع في الرف الاوسط للفرن ثم تحت الشوايه ليحمر وجهه

3_ وممكن على حديده القطايف شرط ان تكون حارة ويتحمر وجهه على الشوايه بالفرن و بالهنا
تصنيف الخبز الشامى : مخبوزات ، طريقة طبخ اكلات جديده بالخطوات ، طبخ اكلات من بلاد مختلفه